Gedichtendag

Vertroosting van de thalassocratie op Kreta

  

Vijf blije lichtblauwe dolfijnen keken naar mij

met een guitige mond en guitige ogen

op de verfijnde verschilferde wandschildering

in de kamer van de koningin

in Knossos

in ‘t paleis van koning Minos.

 

Hendrik Carette

Eén gedachte over “Gedichtendag”

  1. Wandelen in de duinen van Raversijde vlakbij het altijd durende gedruis van de Noordzee, met in de herfst overtrekkende Kleine jagers, Lepelaars en Zilverreigers, onvergetelijk. Ook wij wandelden wel eens door de duinen van Raversijde waar wij het hadden over poëzie, Ernst Jünger en de Duitse officieren. Ik herlees ‘Gedicht voor een halfzachte dandy’ met de persoonlijke opdracht: ‘Voor Johan Corveleijn, De Raaf van Raversijde, opdat hij goed moge blijven’. Vaak nog lees ik je gedichten voor terwijl Marijke aan het strijken is. Of het waar is weet ik niet, maar volgens Luc Decorte (Moritoen) zijn het de beste huwelijken waar verhalen (Streuvels en Nescio) en gedichten worden voorgelezen. God weet! Ingeborg en Barend doen het goed.
    Met vriendelijke groeten,
    Johan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *